Liberty Global wil Telenet overnemen

coaxkabelHet Amerikaanse Liberty Global wil het Belgische kabelbedrijf Telenet volledig overnemen. De grootaandeelhouder heeft een bod gelanceerd van bijna 2 miljard euro op de aandelen van Telenet die het nog niet in bezit heeft.   Dit bericht onder andere dagblad De Standaard vandaag.

 

Liberty had al een belang van 50,4 procent in Telenet, dat televisie, breedband en mobiele telefoondiensten levert in Vlaanderen. In het tweede kwartaal had Telenet ruim 2 miljoen klanten. Het bestuur van Telenet heeft aangegeven het bod te bekijken en te analyseren.

In Nederland is kabelaar UPC onderdeel van Liberty Global. Liberty Global is een beursgenoteerd kabelbedrijf met een internationaal netwerk van dochterondernemingen in de digitale communicatie- en mediasector. Liberty Global, Inc. (LGI) levert geavanceerde televisie-, telefoon- en internetdiensten en blijft dankzij permanente innovatie klanten wereldwijd toegang bieden tot de snel veranderende wereld van entertainment, communicatie en informatie.