Live tv via Ziggo’s Android-app

ziggoZiggo heeft vandaag een nieuwe versie van zijn TV app voor Android beschikbaar gesteld. Met deze versie kunnen bezitters van Android-apparatuur nu ook live TV-kijken via de app.  Ziggo heeft verder de integratie met Twitter verbeterd.

 

Zo kan er binnen de app onder andere gebruik gemaakt worden van de Twitterswipe-functie. Via die functie kun je swipen door de actuele tweets over het TV-programma waar je naar kijkt. Met deze veranderingen komt Ziggo tegemoet aan de wensen van zijn klanten om ook via Android smartphones en tablets TV van Ziggo te kunnen kijken. De app is gratis maar om live TV te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over televisie en internet van Ziggo en het apparaat eenmalig registreren via Mijn Ziggo.

De Live TV-functie van de Ziggo TV app werkt op smartphones met Android 2.3 of hoger en tablets met Android 3.0 of hoger. Daarnaast moet het toestel beschikken over OpenGL 2.0. Ziggo geeft streams in hoge kwaliteit door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,5 Mb/s voor de tablets en van 200 tot 800Kb/s voor smartphones.

Mensen willen graag hun ervaringen delen met anderen en tegelijkertijd weten wat hun vrienden en kennissen ervaren hebben. Om die reden heeft Ziggo veel aandacht besteed aan de integratie van die mogelijkheden in de Ziggo TV app. Zo kun je bij het kijken naar een programma met één druk op de Twitter-knop live zien wat er over dat programma getwitterd wordt. Wil je anderen laten weten waar jij naar kijkt of wat je van een programma vindt, dan gaat dat eenvoudig in de Ziggo TV app via Twitter, via Facebook of via e-mail. (via persbericht Ziggo)