Locatie en DJ’s Glazen Huis Alphen a.d Rijn bekend

microfoonHet Alphense Glazen Huis komt dit jaar op het Hemaplein te staan. Dat maakte de lokale omroep van Alphen a/d Rijn, Alphen Stad FM/TV, vrijdag bekend op een persconferentie.

DJ’s Kevin van Arnhem, Haniff Harharah, Wesley Hoek en Peter Trimp mogen zich van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december bewoner van Het Alphense Glazen Huis noemen.

Traditiegetrouw staat Nederland de week voor Kerstmis in het teken van 3FM Serious Request. Drie radio-DJ’s sluiten zich van 18 tot en met 24 december op in een glazen huis. Zij eten gedurende zeven dagen niet en halen daarmee zoveel mogelijk geld op voor het Rode Kruis. Het recordbedrag staat op ruim 8,6 miljoen euro; vorig jaar behaald in Leiden. Dit jaar vindt de actie voor de negende maal plaats en ook Alphen Stad FM/TV draagt haar steentje bij.

Evenals in 2010 organiseert de lokale omroep van Alphen aan den Rijn haar eigen Glazen Huis-actie. Parallel aan het ‘echte’ Glazen Huis nemen vier Alphense jocks hun intrede in Het Alphense Glazen Huis en draaien evenals de 3FM’ers nonstop verzoekplaatjes om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Het geld gaat één op één naar 3FM en maakt onderdeel uit van het totaalbedrag dat door Serious Request bijeen wordt gesprokkeld.

3FM en Alphen Stad FM/TV focussen zich in 2012 op 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar sterven. Elke zes seconden sterft een baby. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en de zorg van de pasgeboren baby. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor deze kwetsbare allerkleinsten uit ontwikkelingslanden.

Meer informatie via: http://www.alphenstadfm.nl/