Lokaal radioprogramma krijgt TV-variant op Family7

family7Het radioprogramma g-Time, dat wordt uitgezonden op de lokale radiozender ZFM uit Zoetermeer, krijgt een tv-variant bij de landelijke commerciƫle televisiezender Family7. Dit bericht de religieuze televisiezender vandaag in een persbericht.

In het nieuwe programma ‘g-time TV’ laten Rachelle en Filemon de nieuwste videoclips van gospelartiesten zien. Rock, Hip Hop en pop: alle muziekstijlen komen voorbij in g-time TV. Clips van bands en artiesten als Newsboys, Lecrae, Skillet en Brooke Fraser zijn weer te bekijken in 2,5 miljoen huishoudens.

Ook de artiesten achter de clips krijgen de nodige aandacht. Zo interviewt presentator Filemon elke week een bekende band of artiest die op dat moment in de picture staat. Sharon Kips zingt bijvoorbeeld een schitterend nummer in de studio en vertelt openhartig over haar leven. Maar ook het Australische Hillsong komt aan bod. Verder zien we populaire zangformaties zoals de groep ‘Gentle Voices’, bekend van ‘The Sing- Off’ van SBS6.

Voordat g-time TV bestond waren Filemon en Rachelle al jarenlang betrokken bij het radio-programma ‘g-time’ op ZFM, het lokale radiostation in Zoetermeer. Filemon: ‘G-time is nu het best beluisterde programma op ZFM geworden. Jonge mensen reageerden met: ‘Ja het is gospel, maar toch ook gewoon tof.’ De stap naar televisie was voor de jonge presentatoren dan ook erg logisch: ‘Er is zoveel goede gospelmuziek, maar je ziet dat niet meer op televisie. G-time TV vult die leegte op.’

G-time TV is een samenwerking tussen g-time en Family7. Het programma wordt vanaf 9 mei uitgezonden op maandagavond om 21.30 en op vrijdagavond rond 22.00 en is terug te zien op de website.