Lokale en regionale media actief bij Nijmeegse Vierdaagse

Aanstaande dinsdag gaat in Nijmegen Vierdaagse weer van start. Diverse lokale en regionale media besteden uitgebreid aandacht aan dit evenement dat voor de 102e keer plaatsvindt.

Evenement

De Nijmeegse Vierdaagse wordt elk jaar gehouden in de derde week van juli in en rondom Nijmegen en wordt gezien als de grootste wandelmars ter wereld en het grootste sportevenement van Nederland met meer dan 40.000 deelnemers.

RN7

Streekzender RN7 besteedt de komende week veel aandacht aan de grootste wandelmars ter wereld. De omroep maakt op de wandeldagen twintig uur per dag live radio en televisie. ’s Morgens staan verslaggevers Erwin Schipper en Peter Nillesen vroeg op om de wandelaars op de Wedren naar de start te brengen en de laatste succeswensen over te brengen.

Ondertussen zitten de dj’s in de radiostudio ook niet stil. Ze houden zich namelijk niet alleen bezig met de radio, maar zijn tegelijkertijd televisiepresentator en regisseur ineen. Ze laten je namelijk de mooiste beelden uit de regio zien, terwijl je ook nog meekijkt in de studio. Of je nou naar RN7 luistert of kijkt, je hoeft niets te missen!“, aldus RN7.

RN7 is te beluisteren via diverse FM-frequenties in de regio Nijmegen en wereldwijd te zien en te beluisteren via Internet.

Talkshow

Daarnaast blikt RN7 van zondag tot en met donderdag iedere dag terug én vooruit in de talkshow ‘De dag van de Vierdaagse’, gepresenteerd door Linda Geerdink (bekend van onder meer de KRO-NCRV en WNL) en Pieter Arends.

Klasse FM

Ook Internetzender Klasse FM zendt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met een speciaal programma uit. De radiozender doet live-verslag vanaf de wandelroute met sfeerverslagen en interviews. Meer informatie via de speciale website van Klasse FM voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Omroep Gelderland

Ook de regionale omroep Omroep Gelderland besteedt uitgebreid aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse vanaf maandag middels een liveblog op de website en app van Omroep Gelderland. Daarnaast is er een uitgebreid sfeerverslag door de verslaggevers van Omroep Gelderland langs de route en vanuit het wandellegioen te horen via Radio Gelderland. Harm Edens presenteert elke dag het 4Daagse Journaal om 17.20 uur (dit programma wordt ieder uur herhaald). Op vrijdag van 14.00 tot 18.15 uur doet de
omroep live verslag van de intocht. TV Gelderland is te zien via diverse digitale televisiepakketten en wereldwijd via Internet.

Radio Gelderland

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zendt Radio Gelderland dagelijks uit van 03.00 tot 19.00 uur. De regionale omroep begint maandag 16 juli om 9.00 uur wanneer de startbewijzen opgehaald worden en gaan door tot vrijdag 20 juli 19.00 uur als de laatste wandelaar zijn Vierdaagsekruisje heeft. Radio Gelderland is in de regio te beluisteren via FM, in een groot deel van Nederland via DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: