Lokale en regionale media actief bij 100e Nijmeegse Vierdaagse

Aanstaande dinsdag gaat de Nijmeegse Vierdaagse weer van start. Diverse lokale en regionale media besteden uitgebreid aandacht aan dit evenement dat voor de 100e keer plaatsvindt.  De Nijmeegse Vierdaagse wordt elk jaar gehouden in de derde week van juli in en rondom Nijmegen en wordt gezien als de grootste wandelmars ter wereld en het grootste sportevenement van Nederland met meer dan 40.000 deelnemers.

4DaagseRadio

Een groot aantal lokale omroepen is de komende dagen actief onder de naam 4Daagse Radio. De uitzendingen starten op zaterdag 16 juli en duren tot en met vrijdag 22 juli. De radiozender is te horen via de lokale omroepen RTV Totaal, GL8, Omroep Berg en Dal, Wijchense Omroep, Extra FM, Lokale Omroep Mill en N1.  Een overzicht van de programmering en frequenties is te vinden via: http://4daagseradio.nl/.

Radio024

Ook de internetzender Radio024 is de komende dagen actief met uitzendingen vanaf de Nijmeegse Vierdaagse. Hiervoor is ook een evenementenzender actief in de Nijmeegse ether op 91,9 MHz. Radio024 werkt voor de berichtgeving over de Nijmeegse Vierdaagse samen met de website Regio024. Circa 40 medewerkers (presentatoren, reporters, technici, redactieleden, multimedia, nieuwslezers, promotieteam, fotografen / cameramannen, etc.), verzorgen de uitzendingen rond de Nijmeegse Vierdaagse. Regio024 brengt ook televisie-uitzendingen die in heel Nederland te zien zijn via Ziggo (kanaal 999) en KPN/XS4ALL/Telfort (kanaal 37). Meer informatie via: http://www.regio024.nl/

Klasse FM

Ook Internetzender Klasse FM zendt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met een speciaal programma uit. Klasse FM naast Internet ook te horen via een speciale evenementenfrequentie op  88.0 MHz. De radiozender doet live-verslag vanaf de wandelroute met sfeerverslagen en interviews vanuit Villa Vierdaagse. Meer informatie via de speciale website van Klasse FM  voor de Nijmeegse Vierdaagse: http://klasse.fm/vierdaagse/. Ook staat de stichting Kinderdroomwens weer centraal, het doel is om natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Kinderdroomwens zodat er weer mooie wensen vervuld kunnen worden.

Omroep Gelderland

Ook de regionale omroep Omroep Gelderland besteedt uitgebreid aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse vanaf maandag middels een liveblog op de website van Omroep Gelderland.  Daarnaast is er een uitgebreid sfeerverslag door de verslaggevers van Omroep Gelderland langs de route en vanuit het wandellegioen te horen via Radio Gelderland. Harm Edens presenteert dagelijks het 4Daagse Journaal op Omroep Gelderland. Het journaal is elke dag te zien om 18:20 uur en wordt ieder uur herhaald.

Op vrijdag doet Harm samen met Sonja Booms en Corine van Dijk live-verslag van de intocht vanaf 14:00 uur. Deze intocht vanaf de Via Gladiola zal worden uitgezonden via diverse regionale omroepen. Tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse gaat Radio Gelderland 100 uur achter elkaar live uitzenden vanuit Nijmegen.

Radio Gelderland

Op de Wedren, de start/finishlocatie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heeft de omroep een speciale studio gebouwd, waar presentatoren Corine van Dijk, Rob Kleijs, Frank van Dijk, Maarten Daam en Marèl van Steenbergen elkaar afwisselen. Tijdens de Vierdaagseweek kunnen mensen 24 uur per dag op radio bij ons terecht met hun verhaal.
Radio en TV Gelderland zijn te ontvangen via diverse digitale pakketten en wereldwijd via Internet: http://www.omroepgelderland.nl/

Audio:

Interview met 4Daagse Radio in Medialand/Studio Alphen over speciale uitzendingen rond Vierdaagse:

Interview met Klasse FM in Medialand/Studio Alphen over speciale uitzendingen rond Vierdaagse:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.