Lokale omroep A28FM terug in de ether na diefstal zender

De lokale omroep A28FM uit Staphorst is weer te horen via haar etherfrequentie op 106.6 MHz. De omroep was in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van diefstal. De etherzender van de omroep was gestolen vanuit een afgesloten locatie.

Tijdelijke locatie

Maandagavond zijn de uitzendingen van de lokale omroep A28FM weer gestart in de ether. De omroep zendt uit van een andere locatie in Staphorst. “De opstelling betreft een tijdelijke locatie, de omroep zoekt een nieuwe definitieve plek. Het ontvangst kan daarom nog niet helemaal optimaal zijn, maar daar wordt aan gewerkt.”, aldus de omroep op haar website.

Gestolen

De FM-zender van de omroep werd zondagavond door onbekenden ontvreemd een uit een hok aan de Bullingerweg in Staphorst. De zendapparatuur stond daar in een afgesloten ruimte. De omroep acht het niet verantwoord om de uitzendingen vanaf die locatie te hervatten en is daarom uitgeweken naar een (tijdelijk) andere plek.

Hulp

De lokale omroep bedankt op haar website iedereen voor het meeleven en alle aangeboden hulp. “Fijn dat er zo wordt meegeleefd en meegedacht door onze luisteraars, adverteerders, vrijwilligers, omroepen uit de regio, de gemeente Staphorst en het Agentschap Telecom.”, aldus de omroep op haar website.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.