Lokale omroep Heumen stopt uitzendingen

lokaleomroepDe Stichting Lokale Omroep Heumen (SLOH), beter bekend onder de zendernaam Unique FM, stopt haar activiteiten per 1 juli aanstaande. De uitzendingen worden op 30 juni 2014 om middernacht definitief beëindigd. Dit bericht de lokale omroep op haar website.

Doordat de omroep al vanaf begin 2008 bestookt wordt met juridische procedures, die door de voormalige voorzitter van de SLOH, namens diverse stichtingen zijn en nog steeds worden aangespannen, zijn door de torenhoge advocaatkosten de financiën van de SLOH dermate uitgehold dat het beëindigen van haar activiteiten noodzakelijk is geworden, aldus de lokale omroep. 

De aanhoudende reeks van procedures betekenen dat de gelden van de SLOH, vrijwel geheel afkomstig uit gemeentelijke subsidies, niet kunnen worden besteed aan de eigenlijke taken van de omroep. Dit vooruitzicht heeft de gemeente doen besluiten om de subsidiëring van de lokale omroep, welke in een paar jaar al sterk was afgebouwd, geheel te beëindigen. De SLOH ziet ook geen mogelijkheden om op andere wijze het verzorgen van uitzendingen financieel mogelijk te maken.

Bij Unique FM zijn ongeveer 50 vrijwilligers actief via de radiozender Unique FM, de televisiezender Unique Tekst TV en de website uniquefm.nl. Er zijn nog geen plannen bekend voor een eventuele doorstart.