KB Radio gaat fuseren en verder als Studio Kaag en Braassem

KB Radio gaat verder als Studio Kaag en Braassem. De nieuwe naam is tevens de start voor een verregaande samenwerking met de buuromroep Studio Alphen uit Alphen aan den Rijn.

Doorontwikkelen

‘Beide omroepen gaan intensief samenwerken met als doelstelling om met de expertise vanuit Alphen aan den Rijn de lokale omroep in Kaag en Braassem door te ontwikkelen tot een omroep met een lokaal toereikend media-aanbod en een onafhankelijke nieuwsvoorziening voor de inwoners van de gemeente Kaag en Braassem.’, aldus Studio Kaag en Braassem.

Fusie

Om dit te realiseren heeft er eerder een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Studio Alphen en KB Radio, nu Studio Kaag en Braassem. De omroepen en bijbehorende mediakanalen blijven gehandhaafd. Dat houdt dus ook in dat het radiokanaal in Kaag en Braassem te beluisteren blijft op 105.0 FM in de ether en 103.4 FM op de kabel.

“Bundelen van krachten”

De overkoepelende organisatie voor lokale omroepen in Nederland, de NLPO, streeft naar de vorming van streekomroepen. Dat wil zeggen een meer intensieve inhoudelijke en journalistieke samenwerking van lokale omroepen uit aangrenzende gemeenten“, zegt Ben Schuttenbeld, voorzitter van Studio Alphen. “Door het bundelen van de krachten is het de bedoeling dat grotere lokale omroepen, zoals Studio Alphen, kleinere lokale omroepen als Studio Kaag en Braassem ondersteunen omdat ze anders geen lokaal toereikend media-aanbod kunnen brengen.’, aldus Schuttenbeld.

Veranderingen

De aankomende tijd zullen er veranderingen worden doorgevoerd op de website en het radiokanaal van Studio Kaag en Braassem. Logo’s worden vervangen, de uitstraling wordt aangepast en ook op het radiokanaal klinkt straks Studio Kaag en Braassem. Op Twitter, Facebook en Instagram is Studio Kaag en Braassem vanaf nu te volgen voor actueel nieuws, foto’s en video’s uit de gemeente Kaag en Braassem.

Sociale media: