Lokale omroep Midvliet komt met RTV-opleiding voor basisonderwijs

Midvliet FM/TV, de lokale omroep voor Leidschendam-Voorburg en Wassenaar biedt sinds kort een opleidingsochtend aan voor leerlingen in het basisonderwijs. Groep 8-leerlingen van basisscholen in Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Rijswijk kunnen in een vier uur durende live uitzending kennis en ervaring opdoen van radio en televisie maken bij lokale omroep Midvliet. Volgens de omroep is de opleidingsochtend een groot succes aangezien steeds meer basisscholen zich aanmelden voor deze mogelijkheid.

Erkend leerbedrijf

In het middelbaar onderwijs heeft Midvliet een afspraak gemaakt met het Rijswijks Lyceum om dit ook daar in een aangepaste vorm op te zetten. Omroep Midvliet is een erkend leerbedrijf voor audio en video voor het middelbaar en hoger onderwijs. Daarnaast nodigt Midvliet regelmatig een groep 8 uit van basisscholen in de regio, om de radio en TV zender onder vakkundige begeleiding van de vrijwilligers vier uur lang over te nemen.

Workshops

Vooraf krijgen de leerlingen op school een korte les om de inhoud van de programma’s voor te bereiden. Vol enthousiasme gaan de leerlingen op de dag zelf onder vakkundige begeleiding in de professionele studio van Midvliet aan de slag in vijf workshops. Ze rouleren elke 50 minuten en maken onder andere live radio, live TV, zitten in de nieuwsredactie, maken een magazine of journaal en doen straatinterviews.

‘D FM’ en ‘NUTS FM’

De workshops dragen bij aan het ontwikkelen van de zogenaamde “21ste eeuw vaardigheden”. Gedurende de uitzending zijn alle verrichtingen live te volgen op het televisiekanaal van Midvliet in de regio Haaglanden en via de radiozender van Midvliet. Op vrijdag 6 november is basisschool de Dijsselbloem uit Voorburg aan de beurt en zullen zij onder de naam ‘D FM’ vier uur lang de uitzending verzorgen. Vrijdag 20 november is het de beurt aan de Nutsschool (NUTS FM) in Wassenaar.

Midvliet FM/TV

Midvliet FM is te ontvangen in de regio Den Haag op FM 107.2 MHz en 107.9 MHz en digitale kabel in de gehele regio Haaglanden op kanaal 916 en wereldwijd via Internet. Midvliet TV is in de hele regio Haaglanden te ontvangen via het digitale basispakket van kabelaar Ziggo op kanaal 41 en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.