Lokale omroep Rijswijk door fraude op rand afgrond

microfoonDe lokale omroep van Rijswijk staat door frauduleus handelen van de penningmeester van de omroep op de rand van de afgrond. Dit bericht De Telegraaf vandaag.

 De krant baseert haar informatie op een brief van de burgemeester van Rijswijk die in handen is van het dagblad.

De programmaleider en tevens penningmeester van de Stichting Omroep Rijswijk (SOR) zou volgens De Telegraaf tussen de 10.000 en 15.000 euro hebben verduisterd. De schulden van de lokale omroepen zouden inmiddels zo hoog zijn opgelopen dat voor het voorbestaan wordt gevreesd aldus Robert Heijdemann, voorzitter van de SOR, tegenover De Telegraaf.

Tegen de penningmeester wordt binnenkort aangifte gedaan bij de politie. De gemeenteraad van Rijswijk wordt vandaag op de hoogte gebracht van de problemen bij de omroep. De burgemeester van Rijswijk heeft ook het Commissariaat voor de Media ingeschakeld over de gang van zaken bij de omroep. Volgens De Telegraaf ontvangt  de lokale omroep jaarlijks een subsidie van 32.000 euro. De Stichting Omroep Rijswijk is opgericht in 1986. In 1987 startte de omroep in Rijswijk met haar uitzendingen. De eerste jaren alleen via de kabel en sinds 1990 ook via de ether.

Super FM
Voor de zendmachtiging van de Stichting Omroep Rijswijk lijkt inmiddels ook al een nieuwe gegadigde te zijn. De radiozender Super FM wil per 1 januari 2015 gaan uitzenden via Internet als nieuwe lokale omroep voor Rijswijk. Op de website valt te lezen dat de zender in februari 2015 een actie start om ook in de ether in Rijswijk te horen te zijn. “Super FM heeft de intentie de nieuwe lokale omroep van Rijswijk te worden.”, aldus Super FM op haar website.