Vlistam Radio sluit af met marathonuitzending

De lokale omroep van de voormalige gemeente Vlist, Vlistam Radio, heeft haar uitzendingen na bijna dertig jaar zaterdagmiddag gestaakt.

De gemeente Vlist is per 1 januari opgegaan in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Vlistam Radio heeft besloten zich aan te sluiten bij de nieuwe lokale omroep voor deze gemeente: RTV Krimpenerwaard. Vlistam Radio heeft haar bestaan als zelfstandige lokale omroep afgesloten met een marathon-uitzending van bijna 30 uur die op zaterdagmiddag om 17.00 uur werd afgesloten. Tijdens deze marathonuitzendingen zijn diverse prominente gasten uit de gemeente Vlist uitgenodigd.

RTV Krimpenerwaard

RTV Krimpenerwaard is al begonnen met haar uitzendingen via de frequenties van de voormalige lokale omroep VROLEK, Centraal en Zilverstad. Per 1 juli aanstaande zal de omroep RTV Krimpenerwaard officieel van start gaan. Lokale omroep Vlistam Radio trok zich eerder terug uit het samenwerkingsverband RTV Krimpenerwaard. Bemiddelaar Hans Oosters moest er aan te pas komen om beide partijen weer op één lijn te krijgen. Inmiddels is via de frequenties van Vlistam Radio ook het signaal te horen van RTV Krimpenerwaard.

Frank van Suchtelen (RTV Krimpenerwaard) legt in Medialand / Studio Alphen uit hoe de samenwerking tussen RTV Krimpenerwaard en Vlistam Radio tot stand is gekomen: