Lokale omroepen gaan samenwerken in Streekomroep Kempenland

De lokale omroepen Omroep Veldhoven, RTV Horizon en Streekomroep de Kempen slaan de handen ineen onder de naam: Streekomroep Kempenland.

Samenwerking

Met de samenwerking volgen de lokale omroepen de lijn die is uitgezet door de organisatie van lokale omroepen in Nederland, de NLPO, om de lokale omroepen in te delen in streekomroepen.

Efficiënter en effectiever

De drie omroepen willen binnen de samenwerking hun taken efficiënter en effectiever gaan uitvoeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een uitwisseling van programma’s, onderlinge technische afstemming, gezamenlijke opleidingen, gezamenlijke inkoop en een gecoördineerd reclameaanbod.

Omroepen blijven zelfstandig

Belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking is dat de bestaande omroepen zelfstandig blijven en de baas van de streekomroep zijn. Omdat de omroepen onafhankelijk van elkaar programma’s blijven maken is de informatievoorziening voor de betrokken gemeenten gewaarborgd.

Basis

De basis die de afgelopen twee jaar is gelegd wordt in 2018 verder uitgewerkt. De besturen vinden het belangrijk dat de vrijwilligers van de betrokken omroepen kunnen meedenken en meepraten over de samenwerking. Daarom wordt er dit voorjaar een gezamenlijke informatie- en discussiemiddag georganiseerd.

Sociale media:

https://twitter.com/RolfSimons/status/983616743515066369