Lokale omroepen in regio Brainport gaan samenwerken

Diverse lokale omroepen in de zogenaamde Brainport regio gaan met elkaar samenwerken. Dit bericht Studio 040, de lokale omroep van Eindhoven, op haar website. Deze lokale omroep is één van de omroepen die onderdeel uitmaakt van de samenwerking.

Brainport

Brainport is samenwerkingsverband tussen de 21 regiogemeenten in Zuidoost Brabant en bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in deze regio. Een aantal lokale omroepen in deze regio gaan nu met elkaar samenwerken.

Kennis en kunde

In eerste instantie is de samenwerking vooral gericht op het uitwisselen van kennis en kunde op het gebied van redactie, techniek en organisatie. Naast Studio040 zullen de Lokale Omroep Nuenen, Son en Breugel (Radio S & B), Omroep Best, Oirschot (Een FM/TV) en Valkenswaard (VOS) deelnemen. De omroepen van Veldhoven en de Kempen overwegen nog deel te nemen aan dit samenwerkingsverband.

Studio 040

De Eindhovense omroep Studio 040 zal zich in deze samenwerking voornamelijk richten op redactioneel gebied. Denk aan het adviseren over nieuwsgaring, het beoordelen en verwerken van nieuwsfeiten en verslaggeving doen van actuele gebeurtenissen. Nuenen daarentegen zal zich voornamelijk bezighouden met het technische aspect.