Lokale omroepen nemen samen digitaal tv-kanaal in gebruik

Vanaf dinsdag 1 september is het nieuws van Omroep Rijswijk en de lokale omroep van Pijnacker-Nootdorp samen te lezen via het digitale kabelnet van Ziggo in de regio Den Haag.

Feel Good TV

Feel Good TV is bij kabelaar Ziggo in de regio Den Haag te zien op kanaal 43 met de hele dag nieuws en informatie. Dit kanaal zond al nieuws voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit en vanaf dinsdag 1 september zal er ook nieuws en informatie uit de gemeente Rijswijk te vinden zijn op dit kanaal. Als achtergrondgeluid bij de nieuwsvoorziening is de lokale radiozender Feel Good Radio te horen.

Samenwerking op televisie

De besturen van de lokale omroepen in Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp hebben eerder dit jaar de handen ineen geslagen en zijn samen verder gegaan onder de naam ‘Feel Good Radio’. “Door deze krachtenbundeling wordt achter de schermen al veel gebruik gemaakt van elkaars krachten en kennis. Op de radio is er voor gekozen om de nieuwsvoorziening per stad uit te zenden. Zo hoor je op 107.6 MHz alleen nieuws uit de Pijnacker-Nootdorp en op 105.9 MHz wordt alleen het nieuws uit Rijswijk uitgezonden.”, aldus het persbericht.

Digitaal bij Ziggo

De besturen van de lokale omroepen vinden het belangrijk dat het nieuws op de radio separaat blijft. Het televisiekanaal is echter in de hele regio Den Haag, waaronder de gemeente Nootdorp en Rijswijk, te zien via kabelmaatschappij Ziggo op kanaal 43 van het digitale basispakket. Om die reden wordt het nieuws uit Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk vanaf nu gezamenlijk op dit kanaal getoond. De uitzendingen van Feel Good TV bij Stichting Kabeltelevisie Pijnacker op kanaal 23 blijven enkel en alleen voor Pijnacker-Nootdorp te zien. De gemeente Pijnacker beschikt over een eigen aparte kabelmaatschappij.

In eerste instantie was het de bedoeling om voor het nieuws van Omroep Rijswijk een apart digitaal kanaal te activeren bij kabelaar Ziggo op kanaal 44. Door de samenwerking tussen de lokale omroepen van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp wordt daar nu vanaf gezien.

Nieuwe vormgeving

Eerder was al bekend geworden dat Feel Good Radio met ingang van 1 september een nieuwe vormgeving in gebruik neemt. Daarnaast zal de Omroep Rijswijk weer terugkeren op de lokale radiozender in Rijswijk met de slogan ‘Omroep Rijswijk = Feel Good Radio … Feel Good Radio = Rijswijk!”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.