Lokale omroepen regio Zuid-Holland zuid gaan samenwerken

Tien lokale omroepen uit de Drechtsteden en Zuid-Holland zuid gaan samenwerken. Vanaf 11 januari 2016 zullen de lokale zenders starten met het uitzenden van een streekgericht radioprogramma: ‘De Late Avond’. Dit berichten de omroepen in een persbericht.

‘De Late Avond’

Het programma ‘De Late Avond’ is te beluisteren tussen 23.00 uur en 00.00 uur, op maandag tot en met vrijdag en wordt gepresenteerd door initiatiefnemer van het samenwerkingsverband en presentator: Alfred Blokhuizen. Iedere omroep zal streekgerichte informatie inbrengen.

Samenwerkingsverband

Met dit samenwerkingsverband laten de omroepen zien slimmer gebruik te willen maken van presentatoren, redacteuren en technici, aldus het persbericht. Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard, RTV Papendrecht, Radio Schiedam, RTV SloGo (Goeree-Overflakkee), Omroep Hoekse Waard, Atos RTV (Zwijndrecht – H.I. Ambacht), Lokale Omroep Krimpen (LOK), RTV Lansingerland en Omroep Zuidplas werken mee aan de samenwerking.

Tien omroepen

De omroepen bedienen samen een luisterpubliek van 515.000 inwoners. Op dit moment zullen tien omroepen een bijdrage leveren. De zenders verwachten dat in de toekomst meer omroepen zullen aanhaken. In de nabije- en verdere toekomst zullen meer projecten gestart worden, met als uiteindelijk doel het programma-en informatie aanbod op de zenders te verruimen. De Organisatie Lokale Omroepen Nederland (OLON) stuurt al langer aan op samenwerking tussen lokale omroepen in Nederland.

“Uniek”

Initiatiefnemer Alfred Blokhuizen over het nieuwe samenwerkingsverband: “Het is uniek, deze samenwerking tussen zoveel lokale omroepen. Dit samenwerkingsverband levert heel veel mogelijkheden op. Ook is het uniek dat dit initiatief geheel wordt gerealiseerd door supergemotiveerde vrijwilligers en niet van bovenaf komt. Daarnaast kunnen we op deze manier laten zien dat de Lokale Omroepen in Nederland kwaliteit leveren en van groot belang zijn voor de streekgerichte informatievoorziening. Die informatievoorziening staat al langere tijd onder druk”.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.