Lokalo Omroep Súdwest in financiële problemen

De lokale omroep Omroep Súdwest zit in de financiële problemen. De lokale omroep heeft bij de gemeente Súdwest-Fryslân aangeklopt voor extra subsidie.

Uitzendingen in gevaar

Leveranciers hebben per 1 januari aanstaande de diensten opgezegd om radio- en televisieprogramma’s uit te zenden. Hierdoor is de omroep gedwongen de uitzendingen te staken als er geen vervangend systeem kan worden aangeschaft. Daarnaast is de apparatuur ernstig verouderd en dringend aan vervanging toe en moet de huisvesting van de omroep worden betaald.

“Te weinig subsidie”

„Wij krijgen 1,32 euro per wooneenheid (zo’n 50.000 euro in totaal), terwijl wij volgens de normen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten jaarlijks 170.000 euro nodig hebben om aan de eisen van de Mediawet te voldoen. Dat betekent dat we eigenlijk 220.000 euro minder hebben ontvangen dan waar we recht op hebben”, zegt voorzitter Paul Bieze van de omroep tegenover de Leeuwarder Courant. Met een brandbrief aan de gemeenteraad hoopt hij het tij te keren.

Meer lokale omroepen in problemen

Er zitten meer lokale omroepen in de financiële problemen. Lokale omroepen in Nijmegen, Alphen aan den Rijn, Venlo, Enschede, Amstelveen, Wijchen en Dronten hebben ook te kennen gegeven over niet voldoende financiële middelen te beschikken. De lokale omroep Dronten heeft haar uitzendingen inmiddels gestaakt, Wijchen trekt eind dit jaar de stekker eruit.

De lokale omroepen van Nijmegen en Venlo hebben inmiddels een extra financiële injectie verkregen van de gemeente. In Alphen aan den Rijn moet Studio Alphen een plan van aanpak presenteren om de financiële huishouding op orde te krijgen alvorens de gemeente overgaat tot het verstrekken van extra financiële middelen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.