Lokalo Origineel FM stopt uitzendingen

lokaleomroepOrigineel FM, de publieke lokale omroep voor de regio Goes, Borsele en Kapelle stopt met haar radiouitzendingen. Dit laat de radiozender in een verklaring weten via haar Facebook-pagina.

In deze verklaring laat het radiostation weten dat er niet genoeg geld binnenkomt van de gemeenten in het uitzendgebied. De gemeenten moeten volgens de lokale omroep 1,30 euro per huishouden betalen aan de publieke lokale omroep. Van dat geld kreeg Origineel FM 0,86 euro en dat zou volgend jaar nog minder worden door bezuinigingen. De radiozender schrijft in de verklaring: “De gemeenten Goes, Borsele en Kapelle besteden de omroepgelden niet volledig voor het doel waarvoor deze zijn uitgekeerd: de publieke lokale omroep in de gemeente(n), in dit geval Stichting Radio Midden Zeeland, de stichting welke Origineel FM exploiteerde. Ondanks verschillende gesprekken en hulpvragen van onze stichting zijn de gemeenten tot op heden geenszins bereid geweest de omroep tegemoet te komen.” 

Het bestuur van de omroep is van mening dat voor een publieke lokale omroep met wettelijke verplichtingen naar het Commissariaat voor de Media een gezonde gemeentelijke bekostiging van 1,30 euro per wooneenheid essentieel is. De radiozender gaat begin 2014 kijken wat er nog mogelijk is voor de zender.De gemeente Goes laat in een reactie weten tegenover Omroep Zeeland de verklaring van de radiozender niet als een beschuldiging te zien en dat het in hun ogen prima is dat de stichting zich gaat heroriĆ«nteren op de toekomst.

Omroep Oirschot stopt ook
Ook de lokale omroep van Oirschot stopt met ingang van 2014 met haar uitzendingen.  “Helaas hebben we  na een intensieve vergadering moeten besluiten om op 1 januari te stoppen met Omroep Oirschot. Wat begon in 1992 eindigt dus helaas in 2013. Na deze datum maken we geen radio meer, is er geen kabelkrant meer en worden onze website en social media niet meer geupdate”, aldus de omroep op haar website.