Lokalo’s Twente komen met gezamenlijke Ochtendshow

lokaleomroepTien lokale omroepen in de regio Twente gaan vanaf 1 februari elke werkdag een gezamenlijk geproduceerde Ochtendshow uitzenden. De Ochtendshow wordt uitgezonden op de radio, op werkdagen van 07.00 tot 10.00 uur.

 

De Ochtendshow wordt live gepresenteerd en regelmatig onderbroken door lokale nieuws- en informatie-items waarbij iedere burger krijgt lokaal nieuws uit zijn/haar éigen gemeente te horen. Om dit mogelijk te maken wordt op dit moment een ingenieus netwerk gebouwd waarmee vanaf 2013 tien lokale studio’s met één centrale studio kunnen communiceren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Broadcast Partners die de software voor het netwerk levert.

Tevens verzorgt Broadcast Partners de benodigde opleiding van omroepmedewerkers en de support.Op dit moment zijn tien lokale omroepredacties bezig met de voorbereidingen: zij zullen straks vanuit 10 lokale studio’s lokaal nieuws in de show in gaan brengen. Andere belangrijke partijen bij dit innovatieve project zijn TopFormat, die de show en alle omroepen van een vormgevingspakket op maat zal voorzien, en het ANP, dat zorg zal gaan dragen voor aanlevering van het landelijke nieuws.

De tien lokale omroepen werken samen in het Regionaal Media Centrum Twente. Door meer te gaan samenwerken en tegelijk ook hun autonomie te behouden, willen de 10 aangesloten omroepen hun lokale kracht vergroten en een beter programma-aanbod brengen via radio, tv en internet. Hierdoor worden ze interessanter voor kijkers, luisteraars en samenwerkingspartners, maar ook voor adverteerders. 

De deelnemende omroepen in Twente zijn: Omroep Almelo (Almelo), RTV Borghende (Borne), TV Enschede FM (Enschede), RTV Sternet (Haaksbergen), HOi (Hellendoorn), Radio Hengelo TV (Hengelo), Hofstreek (Hof van Twente), Radio 350 (Rijssen-Holten), Regio FM (Wierden) en Delta FM (Twenterand).