Lokalo’s West-Brabant gaan streekomroep vormen

lokaleomroepDe lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert hebbe een intentieverklaring ondertekend voor vergaande samenwerking. Per 1 januari 2017 moet deze samenwerking leiden tot een nieuwe streekomroep voor West-Brabant.

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben afgesproken dat het aantal lokale publieke omroepen in Nederland terug moet van 275 naar 50 tot 100 streekomroepen. Elke streekomroep moet dan een luistergebied vertegenwoordigen van minimaal 100.000 tot maximaal 500.000 inwoners. De zes lokale omroepen uit West-Brabant voldoen individueel niet aan deze eis. Samen hebben zij een luistergebied van ruim 176.000 inwoners.

De zes omroepen zijn inmiddels ver gevorderd met het realiseren van een nieuwe streekomroep in West-Brabant. De nieuwe streekomroep zal de samenleving in de regio West-Brabant, zowel overdag als ’s avonds, voorzien van onafhankelijk nieuws en informatie middels radio, televisie en internet. Door vorming van een nieuwe streekomroep met een professionele redactie brengen de lokale omroepen het plaatselijke en regionale nieuws naar een hoger plan. (oa persbericht)