Louis van Gaal nieuwe analist bij Ziggo Sport

Louis van Gaal is met ingang van dit voetbalseizoen analist bij de sportzender Ziggo Sport. Van Gaal is op woensdag 27 september voor het eerst te zien op de televisiezender.

Analist

Louis van Gaal staat dit seizoen voor Ziggo Sport langs de lijn bij duels in de Premier League, Primera División en de Champions League. Van Gaal maakt op woensdag 27 september zijn debuut bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München. Deze wedstrijd zal te zien zijn bij de betaalzender Ziggo Sport Totaal Select.

“Ingegaan op een aanbieding”

Ik heb de afgelopen periode heel veel aanbiedingen gehad om terug te keren in de voetbalwereld en nu ben ik er op eentje ingegaan‘, zegt Van Gaal, die zich verheugt om het topvoetbal weer van dichtbij mee te maken. ‘Bij Ziggo Sport krijg ik de kans om het beste Europese voetbal weer vanuit de stadions te volgen. Dat maakt het extra leuk, omdat het de competities betreft waarin ik jarenlang actief ben geweest.’

Kenner

Van Gaal kent het Europese topvoetbal als geen ander. De Amsterdammer won in 1995 als coach van Ajax de Champions League en beleefde daarna nog veel andere successen met onder andere Barcelona en Bayern München. De Premier League is ook geen onbekend terrein voor Van Gaal; zijn laatste klus als trainer was bij Manchester United, waar hij in 2016 na twee jaren met wisselende resultaten afscheid nam.

“Geen blad voor de mond”

“Van Gaal neemt geen blad voor de mond en heeft bovendien door zijn jarenlange ervaring als topcoach een uitstekende kijk op voetbal. Die combinatie maakt hem een ideale analist voor Ziggo Sport.”, aldus de sportzender.