Luistercijfers april/mei: Radio 538 blijft marktleider

Radio 538 blijft ook in de periode april/mei van dit jaar marktleider in de luistercijfers. Dit blijkt uit de luistercijfers die zijn gepubliceerd door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Voorsprong Radio 538 groter

Radio 538 maar blijft de best beluisterde radiozender van Nederland en ziet haar marktaandeel zelfs stijgen met +0,7 procent tot 11,8 procent. Qmusic staat met een marktaandeel van 9,6 procent op de tweede plek in de meting over de periode april/mei. De radiozender moet wel flink marktaandeel inleveren: -0,5 procent. Sky Radio vult de top drie aan met een marktaandeel van 9,4 procent.

Winst voor 100 % NL

100%NL ziet haar marktaandeel flink stijgen met 0,5 procent en behaald een marktaandeel van 4,3 procent. Hiermee behaalt de radiozender een marktaandeel dat 0,2 procent hoger ligt dan in dezelfde meting een jaar geleden. NPO Radio 2 verliest marktaandeel ten opzichte van de vorige periode (-0,3 procent), dit is de tweede keer achterelkaar dat de radiozender -0,3 procent marktaandeel verliest. Ten opzichte van een jaar geleden behaalt NPO Radio 2 een marktaandeel dat 0,4 procent hoger ligt dan in dezelfde periode in 2015.

Steekproef

De rapportage van het NLO is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.913 respondenten van 10 jaar en ouder.De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 40 minuten per dag, dat is 5 minuten minder dan in de vorige meting over de periode maart/april. De meting over mei/juni wordt op medio juli bekend gemaakt

Alle marktaandelen op een rij:

20160405_luistercijfers

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.