Luistercijfers februari-maart: Radio 538 blijft marktleider

Ook in de periode februari-maart van het jaar 2016 blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender. De radiozender behaalde een marktaandeel van 11,3 procent. De vorige periode was dit marktaandeel nog 11,9 procent. De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode februari – maart zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek.

Qmusic stijgt door

Qmusic en Sky Radio behalen alle twee een marktaandeel van 9,4 procent en staan daarmee op de tweede plaats in het luisteronderzoek. Voor Qmusic betekent dit een groei van +0,3 procent. Sky Radio daalt -0,1 procent. Ook NPO Radio 2 moet marktaandeel. De radiozender verliest 0,5 procent marktaandeel.

Radio 10

Radio 10 behaalt een marktaandeel van 6,0 procent, waarmee de radiozender een stijging doormaakt in één jaar van 0,5 procent. NPO Radio 3FM krabbelt weer omhoog en behaalt een marktaandeel in deze meting van 7,1 procent (+0,2 procent). Ook de gezamenlijke regionale commerciële radiozenders die verenigd zijn in E-Power laten een behoorlijke stijging van het marktaandeel zien: +0,5 procent.

Luistertijd

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.944 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 47 minuten per dag. Dit is 1 minuut minder dan de vorige periode. De volgende rapportage over de periode maart-april 2016 wordt op dinsdag 24 mei 2016 bekend gemaakt

Alle cijfers op een rij:

20160203_luistercijfers

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.