Luistercijfers januari-februari: NPO Radio 2 blijft koploper

NPO Radio 2 is de best beluisterde radiozender in de periode januari-februari. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode van het Nationaal Luister Onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Top 3

NPO Radio 2 moest wel marktaandeel inleveren en komt in deze meting uit op 13,0 procent marktaandeel. In de vorige meetperiode was dit marktaandeel, mede door het uitzenden van de NPO Radio 2 Top 2000, nog 17,8 procent. Qmusic staat op een tweede positie met een marktaandeel van 11,3 procent. Radio 10 staat op de derde positie met een marktaandeel van 9,9 procent.

Stijgers

Veel radiozenders profiteren van het minder grote marktaandeel van NPO Radio 2. Zo zien Qmusic, Radio 538, NPO Radio 1, NPO Radio 5, Radio Veronica, 100%NL, NPO Radio 4, NPO 3FM, SLAM!, classicnl, KINK en Sublime hun marktaandeel stijgen.

Dalers

Naast NPO Radio 2 moeten ook Radio 10 en Sky Radio marktaandeel inleveren in deze meetpriode.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.446 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 44 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 51 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 24 minuten (vorige periode: 4 uur en 29 minuten).

Volgende rapportage

De rapportage over de meetperiode februari-maart wordt 20 april gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle luistercijfers op een rij: