Luistercijfers juli-augustus: Radio 538 blijft marktleider

Radio 538 blijft ook in de periode juli-augustus van dit jaar de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers die vandaag zijn gepubliceerd door het NLO (Nationaal Luister Onderzoek).

Marktleider

Radio 538 behaalde een marktaandeel van 12,2%, in de vorige meting bedroeg dit marktaandeel nog 12,5%. In de top drie zijn ook Sky Radio en Qmusic te vinden. Beide radiozender verliezen deze meting marktaandeel. Sky Radio haalt een marktaandeel van 9,4 % (-0,5 %) en Qmusic 9,1 % (-0,6 %).

Dalende cijfers voor NPO Radio 2 en NPO 3FM

Dalende luistercijfers zijn ook te vinden bij NPO Radio 2 (-0,2 procent). De publieke radiozender behaalde en marktaandeel van 8,3 procent. Ook het geplaagde NPO 3FM ziet haar marktaandeel dalen met 0,3 procent en behaalt een marktaandeel in deze meting van 6,4 procent. Een jaar geleden was dit nog 8,3 procent waarmee de zender in één jaar tijd bijna 2 procent marktaandeel heeft ingeleverd.

Sportzomer

NPO Radio 1, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 laten wel een stijging van het marktaandeel zien in deze meting. Bij NPO Radio 1 zal dit te maken hebben met de NPO Radio 1 Sportzomer waarin aandacht was voor onder andere de Olympische Spelen. De nieuws- en sportzender zag haar aandeel stijgen met 0,7 procent en behaalde een marktaandeel van 8,1 procent.

Stijgers en dalers

Radio 10 en Sublime FM zien hun marktaandeel stijgen en Radio Veronica, Slam! en 100% NL boeken deze meting een lager marktaandeel. Winst is er ook voor de publieke regionale omroepen (+0,2 procent), de regionale commerciële radiozenders (E Power) met 0,3 procent en de overige radiozenders (+0,6 procent).

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.586 respondenten van 10 jaar en ouder. Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 32 minuten per dag. De luistertijd bedraagt deze periode 9 minuten minder dan in de vorige periode. De volgende meting wordt op 18 oktober aanstaande bekend gemaakt met de luistercijfers
voor augustus/september 2016.

Alle marktaandelen op een rij:

201608_luistercijfers

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.