Luistercijfers juni/juli: Radio 538 blijft marktleider

Ook in de meetperiode juni/juli blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Radio 538

Radio 538 breidt haar marktaandeel in meetperiode juni en juli zelfs uit met 0,1 procent naar 13,2 procent. NPO Radio 2 moet marktaandeel inleveren (-0,1 procent) en komt uit op 10,1 procent. Ook Sky Radio moet marktaandeel inleveren (-0,4 procent) en behaalt een marktaandeel van 9,5 procent.

Record

Dave Minneboo, radio directeur 538: “Een maand geleden werden we al verrast met een recordmarktaandeel van 13,1% en daar gaan we met dit marktaandeel van 13,2% overheen. 538 scoorde in dezelfde meetperiode vorig jaar een marktaandeel van 12,5%, dit betekent een stijging van 0,7% in een jaar tijd. Geweldig om te zien dat het harde werk van alle collega’s voor en achter de schermen wordt beloond met deze mooie cijfers.

Stijgers

NPO Radio 1 ziet haar marktaandeel stijgen met bijna 1 procent en komt uit op 8,4 procent en is daarmee de vierde zender van Nederland. Ook Radio Veronica en Radio 10 zien hun marktaandeel ligt stijgen.

Dalers

Na een opleving van de luistercijfers vorige meetperiode zie NPO 3FM moet de publieke radiozender weer flink marktaandeel inleveren: -0,5 procent en behaalt een marktaandeel van 4,3 procent. Ook Qmusic moet flink marktaandeel inleveren: -0,6 procent en behaalt een marktaandeel van 8,3 procent. Dit was een jaar geleden indezelfde meetperiode nog 9,7 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7902 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 36 minuten. In de vorige meetperiode was dit 2 uur en 37 minuten per dag,

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Volgende meting

De volgende meting, periode juli/augustus 2017, worden op dinsdag 19 september bekend gemaakt. Luistercijfers over vorige periodes vind je hier.

Alle cijfers op een rij: