Luistercijfers mei-juni: Q-music in top 3

Q-music nestelt zich in de top 3 van best beluisterde radiozenders in Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode mei-juni 2015. Radio 538 blijft marktleider in deze periode met een marktaandeel van 12.1%. Dit marktaandeel is gelijk aan de periode april-mei. Sky Radio levert 0,1 % marktaandeel in maar houdt de tweede positie in handen.

Q-music in top 3

Q-music wint 0,6 % marktaandeel en behaalt met een marktaandeel van 9,4 % de derde positie. NPO 3FM doet een stapje terug. De publieke popzender wint 0,1 % marktaandeel maar moet een positie aanleveren met een marktaandeel van 9,2 %. NPO Radio 5 doet goede zaken: de radiozender wint 0,3 % marktaandeel. De publieke regionale radiozenders zien hun landelijke gemiddelde juist met 0,3 % marktaandeel dalen. NPO Radio 2 ziet haar marktaandeel zelfs dalen met 0,4 % en komt hiermee op een totaalmarktaandeel in de periode mei-juni van 7,8 %.

Luistertijd één minuut minder

De rapportage van het Nationaal Luisteronderzoek is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.152 respondenten van 10 jaar en ouder.Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 47 minuten per dag. Dit is één minuut minder dan in de vorige periode.

Meer over de luistercijfers op MediaMagazine.nl vind hier:https://mediamagazine.nl/?s=luistercijfers

Alle luistercijfers op een rij:

2015 luistercijfers meijuni