Luistercijfers mei/juni: Radio 538 blijft marktleider

Ook in de meetperiode mei/juni blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Radio 538

Radio 538 breidt haar marktaandeel uit met 0,6 procent naar 13,1 procent marktaandeel. NPO Radio 2 moet marktaandeel inleveren maar behoudt de tweede positie met een marktaandeel van 10,2 procent (was 10,7 procent). Ook Sky Radio  moet marktaandeel inleveren en staat met 9,9 procent op positie 3 (-0,2 procent).

Stijgers

Stijgers in deze meetperiode zijn NPO 3FM (+0,1 procent) met een marktaandeel van 4,8 procent. Ook 100%NL en NPO Radio 5 laten stijgende luistercijfers zien. Ook de regionale commerciële radiozenders die samenwerken in E-Power laat een stijging van de luistercijfers zien. E-Power behaalt nu een marktaandeel van 6,3 procent (was 6,1 procent in de vorige meting). Ten opzichte van vorige jaar is het marktaandeel van E-Power met bijna 1 procent gestegen.

Dalers

Naast NPO Radio 2 en Sky Radio laten ook Qmusic, NPO Radio 1, NPO Radio 4 en Classic FM een daling van hun marktaandeel zien in deze periode. Ook de regionale omroepen leveren marktaandeel. Gemiddeld verloren de regionale omroepen -0,4 procent marktaandeel.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.960 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 37 minuten per dag, dat is één minuut meer dan in de vorige meetperiode. Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Volgende meting

De volgende meting, periode juni/juli 2017, worden op dinsdag 29 augustus bekend gemaakt. Luistercijfers over vorige periodes vind je hier.

Alle cijfers op een rij: