Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft beluisterde radiozender

Ook in de luisterperiode juni-juli 2021 blijft NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Top 3

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 12,1 procent. Dit is gelijk aan het marktaandeel van de vorige meetperiode. Qmusic volgt met 11,9 procent (+0,2 procent) op de tweede positie. Radio 10 is met een marktaandeel van 10,1 procent (-0,3 procent) te vinden op de derde positie.

Dalers

O.a Radio Veronica, 100%NL, NPO Radio 4 en Classicnl zagen in deze meetperiode hun marktaandeel dalen.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.576 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 26 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 32 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 5 minuten (vorige periode: 4 uur en 9 minuten). De rapportage over de meetperiode juli-augustus wordt eind september gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij: