Luistercijfers: NPO Radio 2 vergroot wederom voorsprong op Radio 538

NPO Radio 2 blijft de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode augustus-september van dit jaar die vandaag zijn bekendgemaakt via Het Nationaal Luister Onderzoek.

Top 3

In de periode augustus-september behaalde NPO Radio 2 een marktaandeel van 12,4 procent. Dit is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van de voorgaande meetperiode. Naaste concurrent Radio 538 verloor 0,4 procent marktaandeel en heeft nu een marktaandeel van 10,6 procent. Qmusic kruipt steeds dichter naar Radio 538 toe en heeft nu een marktaandeel van 10,1 procent (+0,4 procent).

Stijgers

Naast NPO Radio 2 en Qmusic noteerden in deze meting ook 100%NL en BNR Nieuwsradio een stijging van hun marktaandeel.

NPO 3FM

NPO 3FM moest in de meetperiode augustus-september weer marktaandeel inleveren en staat nu 2,5 procent (-0,1 procent). Vorig jaar behaalde de jongerenzender van de NPO nog een marktaandeel van 2,7 procent in dezelfde meetperiode.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.763 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur een 24 minuten. In de vorige meetperiode was dit 2 uur en 23 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode september-oktober worden eind november bekend gemaakt.  Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Alle cijfers op een rij: