Luistercijfers: NPO Radio 2 verliest marktaandeel maar blijft marktleider

NPO Radio 2 is ook in de meetperiode januari/februari 2020 de best beluisterde radiozenders van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) bekend zijn gemaakt.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 behaalde een marktaandeel van 13,7 procent in deze meetperiode. In de vorige meetperiode was dit marktaandeel nog 19,0 procent. Ondanks het lagere marktaandeel blijft de radiozender de best beluisterde zender van Nederland. Vorig jaar bedroeg het marktaandeel van NPO Radio 2 in dezelfde meetperiode 12,8 procent.

Radio 538 en Radio 10

Radio 538 behaalde een marktaandeel van 10,7 procent (was 9,6 procent). Radio 10 heeft ook een marktaandeel van 10,7 procent (was 11,3 procent). Deze radiozenders worden gevolgd door Qmusic (9,2 procent), Sky Radio (7,8 procent) en NPO Radio 1 (7,6 procent).

Radio 5

Radio 5 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 5,1 procent (was 4,1 procent). De radiozender die alleen via DAB+, de kabel en Internet is te beluisteren behaalde in dezelfde meetperiode vorig jaar nog een marktaandeel van 4,6 procent.

KINK

In deze meting is de radiozender KINK voor het eerst meegenomen in het Nationaal Luister Onderzoek. De radiozender, die alleen via DAB+ en Internet is te beluisteren, een marktaandeel van 0,4 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.778 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 35 minuten per dag. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 2 minuten.

De meting over de periode februari/maart 2020 wordt 21 april bekend gemaakt. Luistercijfers van vorige meetperiodes zijn hier te vinden.

Alle cijfers op een rij: