Luistercijfers: Qmusic blijft best beluisterde radiozender

In de luisterperiode september-oktober 2021 is Qmusic de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De radiozender behoudt hiermee de koppositie.

Top 3

Qmusic zag haar marktaandeel met 0,1 procent toenemen ten opzichte van de vorige meetperiode en heeft nu een marktaandeel van 12,0 procent. Ook NPO Radio 2 ziet haar marktaandeel toenemen (+0,5 procent) en nadert Qmusic op 11,9 procent marktaandeel. Radio 10 ziet haar marktaandeel fors dalen (-0,6 procent) naar 10,1 procent.

Dalers

Naast Radio 10 zien ook NPO Radio 1, Radio Veronica en SLAM! hun marktaandeel dalen.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.326 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 25 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 22 minuten) . De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 4 minuten (vorige periode: 4 uur en 6 minuten).

De rapportage over de meetperiode oktober-november wordt op 21 december aanstaande gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij: