Luistercijfers: Radio 538 levert marktaandeel in maar blijft marktleider

Radio 538 blijft de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 11,5 procent. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode oktober/november 2015 die vandaag bekend zijn gemaakt.

Uit de cijfers van het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) blijkt dat Radio 538 0,5 procent marktaandeel heeft ingeleverd ten opzichte van de vorige meetperiode (september/oktober). Ten opzichte van het marktaandeel dezelfde periode een jaar geleden stijgt het marktaandeel 0,1 procent.

Top 3

Qmusic en Sky Radio maken de top 3 compleet. Qmusic verliest 0,2 procent marktaandeel en komt uit op 9,7 procent. Sky Radio blijft gelijk met een marktaandeel van 8,9 procent. Radio 10 kan terugkijken op een succesvol jaar qua luistercijfers. De radiozender zag haar marktaandeel 1,7 procent stijgen ten opzichte van dezelfde meetperiode in 2014. NPO 3FM laat over 2015 juist een sterke daling zien. De publieke radiozender verliest in één jaar tijd 1,8 procent marktaandeel.

Radio Veronica

Radio Veronica mag zich in de periode november/december de grootste stijger noemen met een toename van het marktaandeel van 0,5 procent.  De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.043 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 50 minuten per dag. Dit is 5 minuten meer dan in de vorige periode.

De volgende rapportage wordt bekend gemaakt op dinsdag 26 januari aanstaande.

Alle luistercijfers op een rij:

20151112_luistercijfers

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.