Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider, record voor Radio 10

Ook in de meetperiode september/oktober blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Radio 538

Radio 538 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 12,6 procent. Dit is 0,4 procent dan in de vorige meetperiode. Vorig jaar behaalde de radiozender die onderdeel is van Talpa Radio nog een marktaandeel van 12,3 procent in de meetperiode september/oktober.

Top 3

Ook NPO Radio 2 verstevigt haar marktaandeel met 0,3 procent en behaald in deze meetperiode een marktaandeel van 11,1 procent. Sky Radio moet marktaandeel inleveren en heeft deze meetperiode een marktaandeel van 8,9 procent (-0,3 procent).

Stijgers

Radio 10 laat deze meetperiode wederom een stijging van haar marktaandeel zien met 0,4 procent. De radiozender behaalt nu een marktaandeel van 6,9 procent. Ook Qmusic, NPO Radio 5 en SLAM! zien hun marktaandeel stijgen.

“Ongelooflijk blij”

Roland Snoeijer, Radio Director Radio 10 is zeer content met de luistercijfers van de radiozender: “De ochtendshow met Lex Gaarthuis scoort bijvoorbeeld een aandeel van 7,6% en Somertijd een aandeel van 10,5%! Deze mooie cijfers zijn echt een team effort geweest van iedereen voor en achter de schermen. De champagne komt vroeg dit jaar!“, aldus Snoeijer in een persbericht.

Dalers

NPO 3FM behaalde haar laagste marktaandeel ooit: 4,0 procent (-0,3 procent) en staat hiermee op gelijke hoogte met Radio Veronica (-0,2 procent).

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7928 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 37 minuten. In de vorige meting was dit nog  2 uur en 31 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode oktober/november worden 19 december aanstaande bekend gemaakt. Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Alle marktaandelen op een rij: