Luistercijfers Vlaanderen: Goede resultaten voor radiozenders VRT

Uit de laatste luistercijfers voor Vlaanderen blijkt dat VRT Radio 1 veel luisteraars heeft gewonnen. Het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) maakte de cijfers bekend over de periode eind augustus tot eind december 2015 (golf 3).

Winst voor meeste VRT-zenders

VRT Radio 2 blijft marktleider met een marktaandeel van 29,2 procent (+0,8 %). De sterkste groeier is VRT Radio 1, dat 2,7 procentpunt wint, en 9,4 procent marktaandeel haalt. Daarnaast laten ook de VRT-radiozenders Studio Brussel (+0,9 %) en Klara (+0,2 %) een groei zien. Q-music moet marktaandeel inleveren en komt uit op 12,5 % (-2,2 %). Ook Joe FM, VRT MNM en Nostalgie moeten marktaandeel inleveren.

Radio blijft populair

Radio blijft een populair medium in Vlaanderen: bijna 78% van de Vlamingen luistert dagelijks naar de verschillende publieke en private radiozenders. Ruim drie miljoen Vlamingen stemmen dagelijks af op het radio-aanbod van de openbare omroep. Iets meer dan 4,2 miljoen Vlamingen (77,6%) luisteren dagelijks naar de radio.

VRT tevreden

“Radio blijft duidelijk een medium dat zowel jong als oud heel de dag begeleidt, thuis, op het werk, in de auto…”, zegt VRT-radiomanager Els Van de Sijpe. “Radio speelde een sterke informatieve en duidende rol bij de vele nieuwsgebeurtenissen van het najaar, met een goed resultaat voor Radio 1 en Radio 2 als gevolg.”

De resultaten van het CIM zijn hier te vinden: http://www.cim.be/nl/radio/openbare-resultaten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.