Luistercijfers Vlaanderen: VRT Radio 2 onbetwist marktleider

VRT Radio 2 blijft de best beluisterde radiozender in Vlaanderen. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde luistercijfers over de periode eind maart tot en met eind juni van dit jaar. De cijfers in België worden samengesteld door Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

VRT

VRT Radio 2 blijft met 27,9% uitgesproken marktleider als De grootste familie van Vlaanderen. Met 13,1% blijft ook Studio Brussel een sterke koers varen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar gaat de zender erop vooruit. VRT Radio 1 speelde volop zijn rol als nieuws- en informatiezender en ziet zijn marktaandeel stijgen van 6,6% naar 9,4% in een jaar tijd. De zender haalt met 728.000 luisteraars per dag zijn hoogste bereik in 10 jaar.Meer dan 3 miljoen Vlamingen luisteren dagelijks naar 1 van de 5 radiozenders van de Vlaamse publieke omroep

Medialaan

Ook de commerciële radiozenders Qmusic en Joe zetten een goed resultaat neer in deze meting. Qmusic zet groeit door op 12+ naar 13,4% (11,7% in vorige meting) en wordt daarmee de tweede grootste radiozender in Vlaanderen. Joe haalt 7,8% marktaandeel in deze meting. Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: “We zijn tevreden met het signaal dat de Qmusic-luisteraars ons geven. Het is een mooi fundament om de komende maanden verder te bouwen aan ons lange termijnverhaal.”

Wallonië

In Wallonië is de commerciële radiozender Radio Contact marktleider met een marktaandeel van 15,9 procent daarna gevolgd door Bel RTL (14,6 procent), RTBF VivaCité (14,1 procent) en Radio Nostalgie (12,8 procent). Alle cijfers zijn te vinden via de website van CIM.

Cijfers Vlaanderen:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.