Luistercijfers Vlaanderen: VRT Radio 2 sterkste stijger

radioVandaag heeft het CIM (Centrum voor Informatie over de Media ) de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. De publieke radiozenders in Vlaanderen doen goede zaken: VRT Radio 2 is zelfs de sterkste stijger.

VRT Radio 2 behaald zijn hoogste marktaandeel behaalt sinds 2009: 31,4 procent. De familiezender bereikt nu dagelijks 1.376.000 luisteraars, bijna 100.000 meer dan bij de vorige meting. De VRT is content met de luistercijfers over de periode 5 januari t/m. 6 april 2013: “Opnieuw bijna drie miljoen Vlamingen per dag die de weg vinden naar de VRT-radionetten, het is iets waar we al onze luisteraars alleen maar bijzonder dankbaar voor kunnen zijn.” Overigens leveren de publieke radiozenders VRT Klara, MNM en Studio Brussel wel marktaandeel in.

Q-Music levert iets aan marktaandeel in maar blijft het best beluisterde commerciële radiozender in Vlaanderen met een marktaandeel van 13,1 procent, gevolgd door JOE FM en Nostalgie. De luistercijfers van het CIM vind je hier en via de VRT