Luisterrapport Radio Gelderland uit Finland

De publieke regionale omroep Radio Gelderland was vorige week tijdelijk ook in Finland te ontvangen. De 26-jarige Jan-Mikael Nurmela heeft in Finland één minuut naar Radio Gelderland geluisterd via de FM-band.

Grote afstanden

Door speciale (weers)omstandigheden is het soms mogelijk om radiozenders te ontvangen van ver afgelegen landen. De zomermaanden zijn uitermate geschikt voor dit soort omstandigheden. Jan-Mikael ontving tijdens deze goede ontvangstcondities Radio Gelderland in Finland. Ook in Nederland werden vorige week radiozenders uit Spanje, Portugal, Italë en zelfs Marokko ontvangen door hobbyisten.

Hobby

Jan-Mikael Nurmela is al 15 jaar bezig met zijn hobby om radiozenders van vergelegen landen te ontvangen. Op zijn website staat dat het niet de eerste keer is dat hij een radiozender uit Nederland heeft ontvangen. Eerder ontving Jan-Mikael al Slam!FM, Omrop Fryslan, Q-Music en zelfs de lokale omroepen van Lelystad, Scheldemond en Geleen. Ook radiozenders uit Spanje, Italie en Turkije staan op zijn lijstje.De website van Jan-Mikael vind je hier: http://giemme.webs.com/

Frank van Dijk van Omroep Gelderland had een interview met de Fin Jan-Mikael Nurmela: