Maand april is wielermaand bij NOS, Eurosport en Sporza

De NOS en Eurosport doen in de maand april elke zondag verslag een wielerwedstrijd. De maand april wordt door de NOS dan ook betiteld als ‘wielermaand’. Vandaag, zondag 1 april, wordt er gestart met de Ronde van Vlaanderen.

Klassiekers

Het gaat in de maand april naast de Ronde van Vlaanderen om de koersen Parijs-Roubaix (8 april), Amstel Gold Race (15 april), Waalse Pijl (18 april), Luik-Bastenaken-Luik (22 april).

 

Televisie, radio en Internet

De NOS doet verslag van deze koersen op NPO 1. Met op televisie de vertrouwde commentaarstemmen van Herbert Dijkstra en Joris van den Berg, aangevuld door Maarten Ducrot. Met analyses, interviews en gesprekken aan de meet. De koersen zijn ook te volgen via NOS.nl, op NPO Radio 1 doet de NOS verslag in de uitzendingen van NOS Langs de Lijn.

Eurosport

Sportzender Eurosport zendt deze wielerkoersen ook live uit. De Ronde van Vlaanderen wordt zondag 1 april al vanaf 10.15 uur uitgezonden door de sportzender. Het is voor het eerst dat de Ronde van Vlaanderen van start tot finish geheel wordt uitgezonden. De uitzending begint om 10.15 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Sporza

Ook Sporza van de VRT zal de wielerkoersen in april live op televisie-uitzending. De uitzending van de Ronde van Vlaanderen beginnen zondag 1 april om 9.30 uur op VRT één met een voorbeschouwing door Karl Vannieuwkerke.