Malou Petter nieuwe verslaggever NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal heeft een nieuwe verslaggever, de 26-jarige Malou Petter. Vrijdag 21 april, is zij voor het eerst te zien bij het Jeugdjournaal tijdens de opening van de Koningsspelen. Dit wordt vanaf 8.55 uur uitgezonden op NPO 3.

Opvolger

Petter is op de redactie al flink wat jaren actief als bureauredacteur. Vanaf nu is ze verslaggever voor het belangrijkste nieuwsprogramma voor kinderen. Zij volgt bij het Jeugdjournaal Nick Renooij op, die bij het ministerie van Economische Zaken inmiddels aan de andere kant van de camera werkt.

“Blij met komst”

Jeugdjournaal-chef Ronald Bartlema is blij met de komst van Malou. “Tijdens het WK Voetbal in Brazilië heeft ze als jonge redacteur al het nodige laten zien. Maar ook heeft ze als maker van vele doelgroep- items en uitlegverhalen aangetoond dat ze over een prettige verteltrant beschikt, in woord en in beeld.”

“Droombaan!”

“Tijdens het WK in Brazilië besefte ik dat ik verslaggever wilde worden”, zegt Malou. “Als ondersteunend redacteur van Tako Rietveld (hij was toen de verslaggever) maakte ik daar vijf weken lang reportages. Ik genoot van het verhalen vertellen en wist dat dit was wat ik wilde. Nu, drie jaar later, krijg ik de kans. Ik vind het een grote eer om fulltime verslaggever te worden, in beeld. Dit is mijn droombaan!’’

Nieuw format en meer uitzendtijd

Onlangs is bekend geworden dat NOS Jeugdjournaal met ingang van het nieuwe tv-seizoen een nieuw format en meer uitzendtijd krijgt. Het journaal voor de jeugd op NPO 3 wordt in het nieuwe televisieseizoen zeven dagen per week uitgezonden, van 19.00 uur tot 19.20 uur. De ochtenduitzending van 5 minuten om 8.45 uur blijft ongewijzigd.

Sociale media: