Mannen aangehouden voor illegale verkoop Ziggo-abonnementen

Het Cybercrimeteam van politie Midden-Nederland heeft twee mannen aangehouden voor het illegaal doorverkopen van abonnementen van aanbieder Ziggo. Het gaat hier volgens de politie om zogenaamde ‘cardsharing‘. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van computervredebreuk en oplichting.

Opgepakt

Het Cybercrimeteam van politie Midden-Nederland hield op 27 november 2018 een 43-jarige man uit De Meern aan en op 28 november een 48-jarige man uit Nieuwegein. Zij worden verdacht van computervredebreuk en oplichting. Op twee locaties in Zeist en in de Meern werd een instap gedaan waarbij twee servers in beslag zijn genomen.

Doorverkoop

De verdachten hadden vermoedelijk jarenlang een bedrijfsmatige, criminele samenwerking waarbij ze Ziggoabonnementen verkochten voor een gereduceerd tarief. Het politieteam verdenkt de mannen ervan dat ze meer dan 1.000 klanten bedienden. Zij kwam de verdachten op het spoor na aangifte van VodafoneZiggo en met behulp van het bedrijf Irdeto.

Cardsharing

Cardsharing is volgens de politie een vorm van piraterij en kan worden omgeschreven als het ongeautoriseerd delen van een legitiem TV-abonnement. Dit delen kan met verschillende, niet aan de contenteigenaar betalende, partijen via internet. Per cardsharingserver kunnen honderden niet-betalende gebruikers bediend worden, waardoor de contenteigenaar abonnementsgelden misloopt. Dit komt door het ongeautoriseerd delen van legitieme content.

Tags voor dit artikel