Amsterdam Marathon live te zien bij regionale omroep NH

Vandaag, zondag 16 oktober, wordt de 41e editie van de Amsterdam Marathon gehouden. Dit evenement wordt live uitgezonden door de regionale omroep NH.

Snel parcours

De TCS Amsterdam Marathon, die in het bezit is van het IAAF Gold Label, heeft al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. In de ranglijst snelste marathonsteden bezit de grootste marathon van Nederland de achtste plaats. Hoogtepunten in het parcours blijven de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, langs de Amstel en het Vondelpark.

Startschot

Vandaag rond 9.30 uur zal het startschot vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam worden gegeven. De verwachting is dat de eerste professionele deelnemers al rond 11.35 uur over de finish, die ook in het Olympisch Stadion is, komen.

45.000 deelnemers

Niet iedereen zal in zo’n snelle tijd finishen, want de bedoeling is dat de laatste renner rond 17.00 uur over de finish komt. In totaal zullen zo’n 45.000 hardlopers deelnemen. Naast de bikkels die 42 kilometer en 195 meter zullen gaan hardlopen, worden er ook een halve marathon en een 8-kilometerwedstrijd georganiseerd.

Live

De TCS Amsterdam Marathon is op zondag 16 oktober live te zien bij NH van 9.15 uur tot en met 12.00 uur. NH is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisiepakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.