Marco van Basten een week niet op FOX Sports na nazi-opmerking

FOX Sports houdt Marco van Basten een week lang van de zender wegens een nazi-opmerking. De vergoeding die Van Basten normaal krijgt, wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

“Fout gemaakt”

Marco van Basten heeft afgelopen zaterdag een fout gemaakt in het programma De Eretribune. Met een verkeerde grap op een verkeerd moment schoot hij deze avond mis.”,aldus de sportzender.

Wat er is gebeurd was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd. De zender heeft daarom besloten om deze week af te zien van de diensten van Marco van Basten als analist op FOX Sports. Zijn gage wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.”, aldus FOX Sports op haar website.

Geen opzet

FOX Sports geeft aan dat Van Basten niemand opzettelijk heeft willen kwetsen, heeft zijn excuses gemaakt en accepteert de consequenties. FOX Sports staat achter de samenwerking met Marco van Basten en verwelkomt hem volgende week zaterdag 7 december weer terug aan tafel van De Eretribune.

Tags voor dit artikel