Mark van Bommel analyticus bij NOS

nosOud-voetballer Mark van Bommel gaat voor de NOS aan de slag als analyticus. Van Bommel, die na de afgelopen voetbaljaargang een punt zette achter zijn actieve carrière, begint volgende week dinsdag met de kraker tussen zijn twee oude clubs PSV en AC Milan. Van Bommel staat in Eindhoven, samen met presentator Jack van Gelder, aan de rand van het speelveld en Bert van Marwijk zit als analyticus bij Tom Egbers in de studio in Hilversum.

De equipe van NOS-analytici voor de Champions League bestaat nu uit: Mark van Bommel, Bert van Marwijk en Youri Mulder.

Op woensdag 21 augustus jaagt Dirk Kuyt met zijn Turkse club Fenerbahçe tegen het Engelse Arsenal op een toegangsbewijs voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Ook van die wedstrijd doet de NOS live verslag. Op beide speeldagen zijn na de live wedstrijd ook de samenvattingen van de overige play-offs duels te zien. Een week later, op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus, zijn de returns eveneens vanaf 20.25 uur live te volgen bij de NOS via Nederland 3, Radio 1, NOS.nl en NOS Teletekst.

De NOS doet op donderdag 29 augustus ook rechtstreeks verslag van de loting voor de hoofdfase van het ‘kampioenenbal’. In ieder geval de naam van regerend landskampioen Ajax gaat in de kokers in Monaco. PSV kan zich daar ook bij voegen als de ploeg zich ten koste van AC Milan weet te kwalificeren.

Op vrijdag 30 augustus is bovendien het Super Cup-treffen tussen Bayern München en Chelsea rechtstreeks te zien bij de NOS. Het duel om de Supercup, dat dit jaar wordt gespeeld in Praag, is traditioneel de start van het seizoen voor de ‘crème de la crème’ van voetballend Europa. (Persbericht NOS)