Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman wordt de vaste economische duider van Nieuwsuur. “Daarmee versterkt het programma zijn economische berichtgeving en is Nieuwsuur nog beter in staat om snel op de actualiteit in te springen.”, aldus de NOS in een persbericht.

Bekend gezicht

Mathijs Bouman (51), gepromoveerd econoom en voormalig onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, is al jaren een bekend gezicht in diverse tv-programma’s, maar verbindt zich nu aan Nieuwsuur.

“Vak economie uitleggen”

Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”

Nieuwe Kabinet

Bouman schuift vanavond aan bij de speciale uitzending van Nieuwsuur vanuit Den Haag, ter gelegenheid van de installatie van het kabinet.

Redactie

Naast duiding in de studio gaat Bouman ook meedraaien binnen de Nieuwsuur-redactie om te brainstormen en economische input te geven. Ook zal hij een rol gaan spelen bij de verschillende digitale uitingen van Nieuwsuur, zoals de Nieuwsuur-site en -app en de verschillende sociale media-kanalen.

RTLZ

De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTLZ, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Bouman was eerder onder meer adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Daarnaast schreef Bouman diverse boeken. In 2013 won Bouman de ‘Gouden Stier’ voor beste financieel commentator.

Nieuwsuur is een programma van NOS en NTR en wordt dagelijks uitgezonden op NPO 2 rond 22.00 uur.