Medialaan start vanavond televisiezender Q2 in Vlaanderen

Vanavond krijgt de Vlaamse editie van de commerciële radiozender Qmusic een televisiezender: Q2. Q2 is de nieuwe naam voor de televisiezender 2BE die stopt met haar uitzendingen.

Vanaf 20.30 uur zal het signaal van 2BE worden vervangen door Q2. 2BE begon in 1995 onder de naam Ka2 en kreeg in 1997 de naam Kanaal 2. Kanaal 2 werd op haar beurt in 2003 omgedoopt tot Kanaal Twee. In 2007 was het tijd voor weer een nieuwe naam en ging de Vlaamse commerciële televisiezender verder als 2BE. Eigenaar Medialaan zal de zender vanavond om 20.30 uur omdopen tot Q2.

Programmering

De doelgroep van de nieuwe zender blijft volgens eigenaar Medialaan jonge mensen. De aftrap wordt gegeven met de Amerikaanse reeks Quantico en de award-winnende reeks Mr. Robot. “Q2 zet in op de beste internationale series en films, topvoetbal met Champions League en heel wat programma’s rond avontuur en muziek”, aldus het persbericht. Q2 brengt dit najaar ook de series Rosewood en The Muppets.

Nieuwe seizoenen van bekende series

Daarnaast staan er nieuwe seizoenen van o.a. Game of Thrones, Grimm, Homeland, Agent Carter, Bones en Person of Interest gepland. In het avontuurlijke genre is er Peking Express, waarvoor er volop duo’s gezocht worden. Q2 gaat ook QDoc uitzenden: een reeks documentaires over spraakmakende persoonlijkheden en thematieken.The Graham Norton Show krijgt dit jaar een plaatsje bij Q2: telkens een week na BBC staat er een nieuwe aflevering van de Britse talkshow gepland. Ook comedyseries als The Big Bang Theory en nieuwe seizoenen van New Girl, Modern Family, The Middle en Brooklyn Nine-Nine is er de nieuwkomer Life in Pieces zijn te zien op de zender.

Qmusic

Op maandag 29 augustus 2016 start ook radiozender Qmusic in Vlaanderen met de nieuwe programmering. Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen presenteren om 6.00 uur voor de eerste keer in de ochtend. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zijn dan weer aan zet in de de avondspits (16.00 uur – 19.00 uur). Daarnaast staan luisteraars meer dan ooit centraal in de nieuwe programmering. Zij beslissen elke weekdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur welke muziek er gedraaid wordt. De rest van de weekprogrammatie kan je hieronder terugvinden.

Nieuwe programmering Qmusic Vlaanderen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.