‘Mediaweekend’ in Hilversum: Heppie View en Open Studio Dagen

mediaparkZaterdag en zondag staan er twee media-evenementen op stapel in Hilversum: De Heppieview-tour en de Open Studio Dagen.

Heppieview Tour
Komend weekeinde strijkt de Heppieview-tour neer in Hilversum. Op zowel zaterdag 6 september als zondag 7 september stelt zendmasteigenaar Alticom de zendmast van Hilversum open voor het publiek. Bezoekers kunnen voor 10 euro genieten van een mooi uitzicht in de omgeving van Hilversum. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Heppie. Tickets zijn nog verkrijgbaar via heppieview.nl.

Speciaal voor kinderen die het even moeilijker hebben organiseert Stichting Heppie het hele jaar door vakanties en weekenden waarin alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht. Jaarlijks ontvangt Heppie dankzij de inzet van zo’n 500 vrijwilligers ruim 1700 kinderen. In de komende periode doet de Heppieview-tour nog de zendmasten in Roosendaal en Tjerkgaast aan. Nina Schmitz van de Stichting Heppie gaf in het programma Medialand op Alphen Stad FM aan dat er ook plannen zijn om volgend jaar een Heppieview-tour te organiseren.

Open Studio Dagen
Naast de Heppieview Tour kunnen bezoekers aan de mediastad ook terecht bij de Open Studio Dagen. Bezoekers aan dit gratis evenement krijgen de kans om te zien waar alle tv- en radioprogramma’s bedacht en gemaakt worden. 25 participanten, waaronder Beeld en Geluid, RTL Nederland, Omroep MAX en de NOS doen mee tijdens de zevende editie. Vorig jaar kwamen er ruim 9.000 bezoekers uit heel Nederland naar Hilversum. Dit jaar mikt de organisatie op minimaal 10.000. De start van de Open Studio Dagen is bij het instituut voor Beeld en Geluid. Hier ontvangt de bezoeker het programmaboekje en zijn ook diverse attracties in het Atrium te bezoeken. De route leidt via de André van Duin Boulevard naar de studio’s in het Studiocentrum. Decors van Voetbal International, Life 4 You (zaterdag), Kassa, 2 voor twaalf en op zondag zelfs Sesamstraat zijn te bewonderen. Meer informatie is te vinden via: http://www.openstudiodagen.nl/

nterview met Nina Schmitz (Stichting Heppie)

Interview met Jan Douwe Rekers (Open Studio Dagen)