Meer dan 10 miljoen euro voor actie Music For Life van Studio Brussel

De actie Music For Life tijdens De Warmste Week op de Vlaamse radiozender VRT Studio Brussel heeft 10.846.566 euro opgebracht. Dit is zojuist bekend gemaakt op de slotavond van de actie. Vorig jaar bracht de actie 7.802.913 euro op, wat toen ook al een stuk meer was dan de 5 miljoen van een jaar eerder.

Meer dan 10.000 acties

De afgelopen weken en maanden werd er over heel Vlaanderen massaal geld ingezameld. In totaal werden er 10.576 acties georganiseerd voor 1.642 verschillende goede doelen. Ter vergelijking: dat is bijna het dubbele van vorig jaar.

Slotdag

Met de bekendmaking van het eindbedrag kwam er om iets voor 18 uur een einde aan de twaalfde editie van Music For Life. Een week lang kampeerden Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar ze plaatjes draaiden voor het goede doel.

“Het hart op de juiste plaats”

Vlaanderen heeft heel wat mensen met het hart op de juiste plaats.” Dat zegt Paul Lembrechts, de topman van de VRT, aan het einde van De Warmste Week van Music For Life. “Het engagement van Vlaanderen is groot.”

Regering

De Vlaamse regering heeft vandaag nog 150.000 euro geschonken aan Music For Life. Het geld gaat naar het Kinderkankerfonds. Minister-president Geert Bourgeois had ook lovende woorden voor de actie. “Bravo aan alle medewerkers.”

Viva For Life

Gisteravond werd al bekend dat de actie Viva For Life van de Waalse publieke radiozender RTBF Vivacité een recordbedrag van 4.115.330 euro heeft opgehaald.

In Nederland wordt later vanavond de actie 3FM Serious Request afgesloten.

Sociale media: