Recordopbrengst voor RTBF’s Viva For Life: 4.115.330 euro

De vijfde editie van de actie Viva For Life van de Waalse publieke radiozender RTBF Vivacité heeft 4.115.330 euro opgebracht. Volgens de organisatoren is dat het hoogste bedrag dat ooit is opgehaald voor de actie. Vorig jaar was de opbrengst van de actie nog 3.452.310 euro. De derde editie van de liefdadigheidsactie in 2015 haalde 3.028.775 euro op.

Concept

Het concept van Viva For Life lijkt op dat van Music For Life in Vlaanderen en Serious Request in Nederland. Drie presentatoren hebben zich de voorbije zes dagen en nachten in een glazen studio opgesloten om de klok rond muziek te draaien.

Nijvel

Na twee edities in Luik en twee keer Charleroi was het nu de beurt aan Nijvel om fondsen in te zamelen voor verenigingen die strijden tegen kinderarmoede in Brussel en Wallonië.

144 uur radio

In totaal maakte de presentatoren van RTBF Vivacité, Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Cyril, 144 uren non stop radio vanuit het Glazen Huis in Nijvel. De opbrengst gaat naar verenigingen die strijden tegen kinderarmoede in Franstalig België.

Vanavond wordt bekend hoeveel de acties Music For Life / De Warmste Week van VRT Studio Brussel en Serious Request van NPO 3FM hebben opgehaald.

Sociale media: