De Warmste Week: ‘Music for life’ van start op VRT Studio Brussel

Tot kerstavond kamperen Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems samen een week lang in de kou in het kader van VRT’s Music for Life op Studio Brussel.

De Warmste Week

Samen met alle Vlamingen maken ze van de week voor kerst opnieuw de Warmste week van het jaar. Alle radio- en tv-zenders van de VRT doen mee dit jaar mee aan de Warmste week. De Warmste Week van Music For Life is vanaf vandaag 24 uur per dag live te volgen op Studio Brussel, online en via de televisie op Eén, Eén+ en Canvas.

Startschot

Ongeveer 100 dagen geleden werd het startschot gegeven van de solidariteitsactie, met een concert van Editors in de Ancienne Belgique. Tickets werden verloot onder sms’ende StuBru-luisteraars. Dit leverde 50.000 euro op. Oxfam gaat dit geld gebruiken voor heropbouw van Cuba na orkaan Irma, de rest investeert Oxfam in Mozambique. De komende week staan er natuurlijk nog veel meer acties op stapel.

Kamperen

Linde, Eva en Bram maken een week lang live radio op Studio Brussel. Dit jaar gaat De Warmste Week van Music For Life niet langer door in het provinciaal domein De Schorre in Boom, maar wel in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Samen met de Vlamingen en meer dan duizend goede doelen maken ze er de Warmste Week van het jaar van. Ze draaien verzoekplaten en ontvangen er honderden Vlamingen die een actie organiseerden.

De Warmste Toren

Tijdens De Warmste Week brandt de VRT-toren in Brussel opnieuw voor alle goede doelen van Music For Life. Vanaf vandaag, maandag 18 december, verandert de iconische VRT-toren met behulp van een LED-wall, een week lang in een toorts. Van begin tot einde brandt de vlam als symbool voor alle warmte in Vlaanderen.

De Warmste Radio

Op de slotdag van Music for life, op zondag 24 december, is er de Warmste radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Uitzendingen

Een overzicht van alle uitzendingen van Music for Life vind je hier. Studio Brussel zelf is in Zuid Nederland te ontvangen via FM en DAB, vrijwel alle (digitale) radiopakketten in Nederland en wereldwijd via Internet.